Hyra bostad i Umeå

Bo i Björkarnas stad

Umeå kallas även “Björkarnas stad” på grund av de cirka 2300 björkarna som finns utplacerad runt om i stadskärnan. Björkarna planterades efter en stor brand 1888 för att fungera som brandskydd mellan husen. Umeå är dock känd för mer än bara björkar och det man kanske främst tänker på är Umeå universitet som är landets femte största med sina 16 000 helårsstudieplatser. Detta är en bidragande orsak till att medelåldern i Umeå endast är 39 år, vilket är det tolvte lägsta i landet.

I Umeå finns en mängd olika saker att upptäcka och göra. Eftersom staden är belägen nära hav och vatten finns många badplatser, som exempelvis populära Bölesholmarna. Umeå är också känd för sitt kreativa klimat och har ett rikt kulturliv med bland annat ett operahus, konstgallerier, filmfestivaler, museer samt teatergrupper för alla åldrar. Dessutom är Umeå en fantastisk matstad med många olika typer av restauranger där fokus på lokala råvaror är stort, där den mest välkända råvaran torde vara Västerbottensosten. Är du idrottsintresserad finns runt 300 olika idrottsföreningar inom bland annat fotboll, konståkning, kampsport, innebandy och gymnastik. Staden har också blivit utnämnd till Sveriges bästa idrottsstad 2018, 2020 och 2021.

Våra hyresrätter i Umeå

EKObostäder äger och förvaltar ett flertal fastigheter med flera hundra hyresrätter i områdena Grisbacka, Haga, Teg och Tomtebo. Som hyresgäst hos oss på EKObostäder får du snabb och god service och vi eftersträvar att du alltid ska få ett positivt bemötande. Våra hyresrätter är fräscha och väl omhändertagna för att skapa en trivsam miljö. Om du önskar hyra en bostad i Umeå är du varmt välkommen att kontakta oss genom att fylla i en intresseanmälan, där kan du meddela om du har några specifika önskemål gällande område eller storlek på bostaden. Vi lägger också löpande upp lediga lägenheter på sidan “Lediga lägenheter Umeå” så håll utkik där!